Hezonja se brani od izjave, potpisuje s Barcom

Otac Marija Hezonje Ronald razjasnio je kako Mario nije htio nikoga uvrijediti, već samo usporediti košarku u Srbiji i Hrvatskoj, te da se u javnosti radi nepotreban linč na mladog igrača koji donosi medalje.

objavljeno 10.07.'12.; autor: Domagoj Grbavac
Ključni pojmovi:

Mario Hezonja

,  

Ronald Hezonja

,  

U17 reprezentacija

 Hrvatska U17 reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prevsntvu, ali nakon prvenstva i dočeka neki su mediji nažalost više pričali o izjavi Marija Hezonje. Jedan od najvećih svjetskih talenata je navodno izjavio kako mu je Partizan najdraži klub, pun draži od Cibone, te da bi mu u Beogradu bilo bolje nego u Hrvatskoj jer su ovdje košarkaše svi otpisali.

Hezonja na korak do Barcelone
Iako je cijeli skandal oko izjave Marija Hezonje potaknuo interes Duška Vujoševića i Partizana, čini se da će Hezonja karijeru nastaviti u Španjolskoj te da su špekulacije oko njegova prelaska u Partizan ipak samo glasine. Po riječima njegova oca, sve je dogovoreno s Barcelonom s kojom je potpisan sedmogodišnji ugovor. Za realizaciju posla čeka se još samo otpusno pismo iz Zagreba.

Međutim, Marijev otac Ronald nam je u ekskluzivnom razgovoru poručio da se radi o medijskom senzacionalizmu, te da su mu mediji stavili riječi u usta.

"To su obične medijske patke i gluposti. Mario je bio umoran i neispavan dok je davao izjave, a novinari su ga salijetali kao kukci i rešetali pitanjima. Mario je takvu svoju izjavu pročitao u novinama. On je pokušao usporediti rad u Partizanu, gdje trener Vujošević daje priliku mladim igračima što u Hrvatskoj često nije slučaj. Usporedio je i poznatu atmosferu u Beogradu i Zagrebu gdje se na euroligaškim utakmicama okupi nekoliko stotina ljudi. Isprike svima koji nisu shvatili što je htio reći, Mario nije htio nikoga potcijenjivati niti hvaliti, samo je htio dati svoju usporedbu iz stručnog, košarkaškog kuta." 

Mario nije bio dostupan za izjavu. Otac ga je odlučio izolirati od medija nakon prašine koja digla nakon spomenute izjave: "Mario je izoliran jer se radi nepotreban linč na igrača koji donosi medalje. Nema potrebe za dizanjem tenzija. Mario nije mislio ništa ozbiljno, sklon je šali i reći će neke stvari iz zafrkancije. Nije htio nikoga niti hvaliti niti kuditi," kaže Hezonja senior i dodaje da je Mario bio i malo ljut nakon teške sezone u kojoj se borio s mononukleozom. Osim toga, požalio se i na tretman nekih trenera koji su se prema njemu odnosili podcijenjivački te su mu govorili kako su pojedini stariji igrači „bili 100 puta talentiraniji od njega.“

U javnosti se nakon što su se izjave pojavile u medijima stvorio velik broj ljudi koji su zamjerili Hezonji stav prema Ciboni i usporedbu Srbije i Hrvatske: "Moj dobar prijatelj je Nikša Prkačin, sportski direktor Cibone kojeg dugo poznajem. Osim toga, borio sam se u ratu kao jedan od zapovjednika,“ rekao je, te ponovno poručio kako Mario nije imao namjeru nikoga i ništa uvrijediti.

pošalji članak na:


Mario Hezonja
(photo: FIBA Europe/kosarka.org)