Riječku instituciju izbrisalo nesposobno vodstvo

Prestao je postojati riječki Kvarner, osnovan 1946. godine, nekad član regionalne lige i važan kolektiv na košarkaškoj karti ove i bivše države, klub koji je stvorio imena poput Kusa, Baždarića, Štimca, Štembergera, nekad Naglića, Kelečevića...

objavljeno 02.08.'09.; autor: Bojan Ković
Ključni pojmovi:

Kvarner

,  

stecaj

,  

Gasparovic

,  

Franic

,  

Rajkovic

,  

Ostric

Nema više Kvarnera, ako bi se pokušalo interpretirati manjkavo priopćenje Upravnog odbora riječkog kluba. Proteklog mjeseca je UO na čelu sa sad već bivšim predsjednikom Gordanom Gašparovićem donio jednoglasnu odluku kako KK Kvarner "odustaje od nastupanja u A2 ligi zbog rezultatskog podbačaja i nagomilanih dugovanja te da će se pravni status kluba rješavati u skladu s pozitivnim propisima."

U prenesenom značenju jedan od najstarijih hrvatskih klubova odlazi u stečaj zahvaljujući u prvom redu "stručnom" vodstvu (Gašparović, Darko Franić, Senad Uzelac, Valter Grbić), za čijeg je vladanja Kvarneru blokiran račun, dok je dug narasao na sedam milijuna kuna.

Tako je nakon nekad snažne Kantride još jedna riječka ekipa zbog financijskih dubioza otišla u ropotarnicu povijesti. Na mjesto Kantride 2006. je došao Torpedo, dok bi Kvarnerovu ulogu trebao preuzeti Jadran. Jadran je ove godine izborio A2 ligu na čelu s Damirom Rajkovićem, izbornikom U16 reprezentacije, i juniorima Kvarnera, a nedavno je za direktora imenovan Zoran Oštrić  - poznati riječki trener koji je prošle godine vodio Gospić CO.

Jadran bi trebao biti neovisan od bivšeg Kvarnera te uz Torpedo postati nova snaga riječke košarke.  

pošalji članak na:


Darko Franić (desno) - jedan od krvnika Kvarnera
(photo: M. Golubović/kosarka.org)