Repeša: "Izabrao sam 18 koji će napraviti posao"

Izbornik Jasmin Repeša pressici na kojoj je objavljen popis njegovih izabranika za Olimpijske kvalifikacije prisustvovao je putem telefonske linije. Jasko i njegova Lottomatica u utorak započinju finale doigravanja talijanskog prvenstva i bilo

objavljeno 02.06.'08.; autor: Igor Petrinović
Ključni pojmovi:

Izbornik Jasmin Repeša pressici na kojoj je objavljen popis njegovih izabranika za Olimpijske kvalifikacije prisustvovao je putem telefonske linije. Jasko i njegova Lottomatica u utorak započinju finale doigravanja talijanskog prvenstva i bilo je nemoguće da se pojavi u Zagrebu. No, taj detalj ionako nije bitan, puno je važnije ono što će se događati od 15. lipnja u Crikvenici, te od 14. srpnja u Ateni.

Repešin izbor
Izbornik Jasmin Repeša s trenerima Draženom Anzulovićem i Tomislavom Mijatovićem u Crikvenici će na raspolaganju imati sljedećih 18 igrača: Dalibor Bagarić, Marko Banić, Stanko Barać, Davor Kus, Krešimir Lončar, Branimir Longin, Damir Markota, Sandro Nicević, Zoran Planinić, Marko Popović, Nikola Prkačin, Marin Rozić, Damjan Rudež, Krunoslav Simon, Marko Tomas, Ante Tomić, Roko Ukić i Jakov Vladović.

Popis reprezentativnih kandidata bitno je drugačiji od onog prošlog ljeta. Prije Eurobasketa Repeša je iznio spisak 24 igrača, no čak njih 10 nisu među kandidatima za akciju Atena i Peking. Jesu li tome razlog ozljede ili...?
"Bilo je ozljeda i onih koji jesu i onih koji nisu na popisu", kazao je Repeša. "Ovo je 18 igrača koji mislim da će napraviti posao. Ali u posljednja 2-3 mjeseca obavio sam razgovor s velikim brojem igrača i donio odluku."

Važan je detalj da će reprezentacija put Atene sedam dana prije početka predolimpijskog turnira budući da će učestvovati na Akropolis kupu. Tamo će nam protivnici biti Brazil, Australija i Grčka. Osim te tri utakmice, Hrvatska će još igrati pripremne susreta protiv Slovenije (dvije) te Irana i Australije na Svjetskom kupu u Crikvenici i Otočcu. Repeša kaže da nije bilo ciljano igrati veći broj utakmica protiv ne-europskih reprezentacija.
"Bilo je teško, skoro nemoguće pronaći protivnike jer svi počinju pripreme kasnije, i oni koji su na Olimpijadi i oni koji se spremaju za kvalifikacije za Eurobasket. U zajedničkom programu je samo 12 selekcija koje igraju ovaj predolimpijski turnir."

Prvi kontingent igrača na pripreme u Selce i Crikvenicu dolazi 12. lipnja, ostatak se mora priključiti do 15. lipnja. Hoće li kakvu poštedu imati Ukić, Longin, Planinić i Rudež koji još uvijek igraju za svoje klubove?
"Svi kandidati su već sada u programu, klupskom, osobnom ili reprezentativnom. Svi imaju zadatak doći spremni. Možda će prva 2-3 ili pet dana program biti bez pokojeg igrača ili trenera, ali će se odvijati bez problema", kaže Repeša koji bi također mogao biti primoran izostati koji dan s obzirom da postoji mogućnost da finale talijanskog doigravanja završi tek 16. lipnja.
pošalji članak na: