FAQ FAQ  Pretraživanje foruma   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Roko Ukić

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Autor
mich23 Vidi meni
sophmore
sophmore

Član od: 04 Ožujak 2009
Online status: Offline
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat mich23 Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Tema: Roko Ukić
    Objavljeno: 11 Kolovoz 2009 u 22:35
Sjajan u ovoj prvoj tekmi protiv Poljaka. Bravo Roko!
  ||   Nazad na vrh
mich23 Vidi meni
sophmore
sophmore

Član od: 04 Ožujak 2009
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat mich23 Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 23:06
Prešao u Milwaukee. Sad će igrat zajedno s Bogutom. 
  ||   Nazad na vrh
Silvio Vidi meni
sophmore
sophmore

Član od: 31 Srpanj 2009
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Silvio Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 23 Kolovoz 2009 u 00:44
Dobro je za Roka šta je zamijenjen u Milwaukee Buckse. U Toronto Raptorsima konkurencija su mu bili Calderon koji je objektivno bolji od njega i Jarrett Jack za kojeg u NBA misle da je bolji od Roka, ali nije, to je vrlo limitirani igrač kojeg je jedan prosječni Steve Blake istisnuo s mjesta startera u Portland Trail Blazersima. Zaslijepljeni su statistikama koje je Jack nabijao u Indiani koja je igrala brzo a skoro stalno je bila puna ozlijeđenih igrača (pogotovo je ozljeda Dunleavy-ja pomogla neočekivano velikoj minutaži Jacka), još kad su Pacersi ispali iz konkurencije za playoff pa je skoro svaka tekma bila na 240+ koševa, super za napuhavanje statsa.

U Bucksima je situacija povoljnija, Luke Ridnour i Brandon Jennings su ipak slabija konkurencija. Ramon Sessions još nije službeno otišao, ali da ga kane zadržati ne bi angažirali Roka

Brandon Jennings je čudna biljka. Kad je završio highschool nije se mogao upisati na college jer nije imao dovoljno bodova na obaveznom SAT testu. Tu zna bit i varanja, evo baš su Memphis Tigersi kažnjeni jer je za nekog srednjoškolca neko drugi napisao test da se može upisat. Ime nije objavljeno, ali svi pretpostavljaju da je riječ o Derrick Rose-u koji je nakon samo jedne NCAA sezone (2007-08) kao prvi draftiran od strane Chicago Bullsa (imao vrlo dobru sezonu a naprosto blistao u prvoj rundi playoffa protiv Celticsa). Pretpostavlja se da je Rose, jel zašto bi riskirali kazne osim ako je u pitanju iznimno dobar igrač. Back to Brandon. Kako su najnoviji propisi da igrač ne može odmah iz srednje škole u NBA nego tek nakon godinu dana, on je nakon što je doznao da ništa od faksa, "odlučio" igrati u Evropi. A šta mu je i preostalo, to je bilo jedino mjesto gdje je mogao profesionalno igrati tu sezonu. Tako je devenaestogodišnjak osvanuo u Rimu, u Lottomatici. Tamo se kako znamo nije snašao, čak kad su morali birat koje strance će korisititi u playoffu njega su otkantali. To ga međutim nije smetalo da se poslije hvali kako je ljudski i igrački sazrio u Italiji, da je on najzreliji igrač od NBA draft klase 2009. Svašta, u Rimu su mu društvo pravili mama i sestra da bi dečko imao domaću papicu, ali i inače je on jako lajav. Najpoznatije je kad je za vrijeme predraft workouta (NBA ekipe vole igrače koje imaju na listi želja za draft vidjeti u svojim dvoranama na djelu, tako da bi se uvjerili da statistike s kojima dolaze nisu prenapuhane zbog igranja u nekoj speficičnoj ekipi) izjavio da je Ricky Rubio sami hype, a da je on, Jennings, daleko najbolji point guard na draftu. Ta drskost je bila velika i izazvala je veliku prašinu, jer dok se nije doznalo da će Joventut radit probleme, svi su smatrali da će Ricky biti No 2 na draftu, a Jennings ko zna gdje. Ekipe kad dovedu igrače na workout s njima obave i razgovor da vide koliko su zreli, a neki čak i naprave one psihološke testove s zaokruživanjem. Međutim, Brandon je (bar tako kaže glasina) na testovima uvijek sve zaokružio isto (valjda uvijek "A" ), samo da se riješi brige što prije. Kad se ta glasina proširila među menadžerima, Brandonove akcije na draftu su počele naglo padati. Naime, pošto je bio daleko od oka i daleko od srca u Italiji, ispočetka se računalo da će biti draftiran u drugoj polovici prve runde drafta, ali kako je na workoutima oduševio trenere brzinom (posebno prvim korakom) počelo ga se spominjati kao možda i top 5 pick, a u najgorem slučaju kao No 8 Knicksa. Međutim, do Brandona i njegovog agenta pred sam draft su došle vijesti da neće biti izabran kao lottery pick (prvih 14 pickova ekipa koje nisu igrale playoff) . NBA pozove na ceremoniju drafta 15 igrača za koje u neslužbenim razgovorima doznaju da imaju dobre šanse bit izabrani kao lottery pick i oni su prisutni sa svojim užim krugom u green room, kad ih se prozove kao draftirane rukuju se i slikaju s komesarom Sternom, pa onda iza stage-a popričaju s ESPN reporterima.  Međutim, iako pozvani Jennings i njegov agent su se uspaničili da će Brandon ostati kao zadnji u green room i tako se osramotiti (pa šta i jedan Rashard Lewis je ostao zadnji pa mu ništa ne fali) i izdali su nemušto saopćenje da je na agentov savjet odlučio draft pratiti na televiziji u društvu obitelji. Memorandum su podijelili novinarima i stvarno se nisu pojavili na ceremoniji. Onda dolazi najsmješniji trenutak, Bucksi ipak biraju Jenningsa kao No 10, on dotrčava iz obližnjeg manhattanskog hotela, i nakon što je prošao broj 14 puštaju ga da uleti na pozornicu i dobije svoje rukovanje i fotke. Bizarno, neukusno, nepristojno, samo su neki od epiteta koji mi padaju na pamet.  I nakon drafta, Brandon se pobrinuo da se nađe u novinama. Jedan reper iz New Yorka za kojeg je Brandon mislio da mu je frend je međusobni telefonski razgovor snimio i stavio ga na Youtube. Neki ljudi su se zgražali nad količinom gramatičkih grešaka (ja ne, čovjek je neobrazovan i višekratno nije mogao položiti ne tako teški SAT test), neki ljudi su se zgražali nad količinom psovaka (ja ne, to je normalan način komuniciranja među crnom braćom, slično kao kod nas na Balkanu ), ali svi su zapamtili njegovo psovanje i vrijeđanje Knicksa što ga nisu izabrali i nipodoštavanja konkurenta za poziciju Luke Ridnoura kojeg će on kao lako nadmašiti. A najvažnije je kako je ispao glup, naivan i nezreo, on si je stekao neprijatelje i prije nego li je odigrao ijednu minutu u NBA, a njegov "prijatelj" je digao zanimanje za ne baš uspješnu zabavljačku karijeru. Brandon je na putu da postane Paris Hilton NBA, njegova dugačka jezičina povezana s neintelegencijom ... ne, nazovimo to pravim imenom - glupošću, su dobra šansa za Roka. Taj bi se dečko mogao sam eliminirati, bez ikakve vanjske pomoći. Ako se ne nauči ponašati i držati jezik za zubima, mogao bi opet zaigrati u Evropi puno prije nego je i sanjao.

Luke Ridnour je već odigrao 6 sezona (5 u danas nepostojećim Seattle Supersonicsima i sad ovu jednu u Bucksima), a o njemu se nema toliko pričati koliko o rookie-ju Brandonu. Čak je Luke i previše nezanimljiv, korektan dečko koji radi posao za koji je plaćen. A to je plejemjeker koji je odličan u obrani, ali napadačka igra - iako vrlo odgovorna - mu nikad nije i neće biti tako dobra, zato stalno i vrluda od statusa zlatne rezerve do startera i nazad. Bivši trener Bullsa a od prošlog ljeta trener Bucksa Scot Skiles voli takve igrače, njemu je uvijek prvo na pameti obrana tako da je Luke prošle sezone usprkos ozljedama startao na 50 utakmica, više nego napadački neizmjerno bolji Ramon Sessions. Bucksi su u prijelaznom periodu i to duplo. Prvo, riješavaju se groznih ugovora koje je ostavio bivši manager gdje se bezveznim igračima poput Dana Gadzurica plaćalo i preko 5 milijuna doalra na godinu, tako su se i odrekli Richarda Jeffersona, stari dugovi + recesija = ekstremna štednja. Drugo, tim se prilagođava Skilesovim vizijama, atraktivnim ali u obrani neupotrebljivim igračima poput Charlie Villanueve i spomenutog Sessionsa se ne produžavaju ugovori. Još samo da se riješe Michaela Redd-a kojeg plaćaju kao svetog Petra kajganu (35 mil. $ predstojece dvije sezone) i predaju tim u ruke Bogutu i prešli su preko brda, slijedi lakša polovica puta. Redd zabija puno, ali nije pravi lider, ne učestvuje u obrani, malo asistira,  dobar je jedino kao mamac za prodaju ulaznica naivnim Milvočanima . Back to Luke. Prednosti Roka u odnosu na Ridnour-a su jasne, Roko je tisuću puta bolji od njega u ofanzivnom smislu, a i tihi čovjek Luke nikada neće moći biti jedan od vođa ekipe, on je više radnički tip. Međutim za razliku od samorazvikanog Jenningsa, Ridnour je još uvijek trenutno bolji igrač od Ukića, on radi na svoji nedostacima a tako bi trebao i Roko.

Roko najviše ovisi o samom sebi, da bi jednog dana postao pravi NBA starter mora popraviti obranu i tehniku šuta. Sama ofanzivna igra po kojoj je već sada među najboljih 30 plejmejekra NBA je dovoljna za Harlem Globtrotterse ali ne za startnu poziciju čak ni u tako slabom klubu kao što su Bucksi. Treba puno radit na svojim slabim stranama i biti strpljiv (u smislu vjere u samog sebe i kad izgleda da ne ide, a ne da bude tih i samozatajan) i sve će doći na svoje.

||   Nazad na vrh
buzzerbeater Vidi meni
rookie
rookie

Član od: 20 Ožujak 2009
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat buzzerbeater Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 23 Kolovoz 2009 u 01:18
  slažem se sa svim.. mislim da će on i ridnour dijeliti minutažu osim ako sessions ostane, ali to se ne bi trebalo dogoditi..
još bi dodao da treba raditi na fizikalijama jer će makar i mali napredak pomoći u nba.. i raditi na taktičkom čitanju igre, čitanju obrane da mu se ne događa da se zaleti tamo gdje ne može proći nikako..
me, ball an the rim
  ||   Nazad na vrh
marin33 Vidi meni
rookie
rookie

Član od: 26 Kolovoz 2009
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat marin33 Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 26 Kolovoz 2009 u 15:02
  Ma ljudi ROKO je zakon!!!!
  ||   Nazad na vrh
ćiro Vidi meni
professional
professional

Član od: 28 Listopad 2008
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat ćiro Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 27 Kolovoz 2009 u 22:29
  ma roko nam je glavni igrać i naravno glavni play...na što smo spali
sine,to ti kaže tvoj ćiro
  ||   Nazad na vrh
Lakers fan Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 06 Siječanj 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Lakers fan Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 29 Kolovoz 2009 u 19:41
Izvorno objavio/la ćiro

ma roko nam je glavni igrać i naravno glavni play...na što smo spali

a ćiro dragi nemoj tako .... roko je jako dobar igrač, a to je pokazo i u prošloj sezoni u raptorsima..... 
LAKERS 4ever - 'till I die, KOBE is my star

||   Nazad na vrh
Zubcic Vidi meni
champion
champion

Član od: 18 Srpanj 2009
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Zubcic Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 29 Kolovoz 2009 u 22:09
  Roko danas opet najbolji. I to uvjerljivo.
  ||   Nazad na vrh
pancev9 Vidi meni
sophmore
sophmore

Član od: 24 Siječanj 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat pancev9 Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 31 Kolovoz 2009 u 15:16
  Bez ikakve dileme - NAJBOLJI HRVATSKI KOSARKAS U OVOM TRENUTKU!!!
CRVENA ZVEZDA JE SAMPION EVROPE!!!!!
  ||   Nazad na vrh
caka#10 Vidi meni
sophmore
sophmore

Član od: 29 Travanj 2005
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat caka#10 Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 31 Kolovoz 2009 u 19:29
  ako ovako nastavi igrat, bit ce u najboljoj petorci prvenstva... ali dosad nismo igrali protiv jacih ekipa tako da je jos rano za ista govorit
1.hrvatski nba portal
www.nba-croatia.com
  ||   Nazad na vrh
faul u napadu Vidi meni
legend
legend

Član od: 26 Ožujak 2008
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat faul u napadu Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 31 Kolovoz 2009 u 19:37
Izvorno objavio/la caka#10

ako ovako nastavi igrat, bit ce u najboljoj petorci prvenstva... ali dosad nismo igrali protiv jacih ekipa tako da je jos rano za ista govorit

I Prostran je bio u petorci EP U20....pa smo na kraju bili osmi.....bitna je ekipa a ne pojedinac....barem je tako u košarci....u tenisu je drukčije....

Uredio/la faul u napadu
  ||   Nazad na vrh
Zubcic Vidi meni
champion
champion

Član od: 18 Srpanj 2009
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Zubcic Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 31 Kolovoz 2009 u 20:09
  Ekipa dobro igra kad je Roko na parketu....cim izadje katastrofa u napadu (sto nije dobar znak).
  ||   Nazad na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>

Preskoči na Dopuštenja na forumu Vidi meni