FAQ FAQ  Pretraživanje foruma   Registracija Registracija  Prijava Prijava

POREDAK KLUBOVA ZA EL

Odgovori Odgovori Stranica  123 5>
Autor
lobelo Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 13 Svibanj 2006
Online status: Offline
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat lobelo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Tema: POREDAK KLUBOVA ZA EL
    Objavljeno: 07 Siječanj 2008 u 18:33

Klubovi iz Hrvatske, Slovenije i Srbije igraju u EL do zaključno sa sezonom 2008/09 kao do sada. Cibona i Olimpija prema trogodišnjem ugovoru, a Srbiju će predstavljati državni prvak.

Međutim, u trogodišnjem razdoblju, od sezone 2009/10 do 2011/12, svaku od te tri zemlje predstavljat će onaj klub koji bude najuspješniji u aktualnom trogodišnjem razdoblju odnosno u sezoni 2006/08, 2007/08 i 2008/09 prema sljedećoj tablici bodovanja rezultata svakog kluba:

TABLICA BODOVANJA

Tablica propisana od Skupštine Eurolige i ULEB-a

EUROLIGA
a) Prvak Eurolige - 15 bodova
a) Drugoplasirani u Euroligi - 8 bodova
a) Trećeplasirani u Euroligi - 4 boda
a) Četvrtoplasirani u Euroligi - 3 boda
b) Play Off Eurolige - 10 bodova
c) Top 16 Eurolige - 7 bodova
c) Regularna sezona Eurolige - 3 boda

Za klubove koji igraju u Final Fouru Eurolige, ukupan broj bodova se dobija tako da se zbroje bodove iz Play Offa i Final Foura (b+a)

ULEB KUP
d) Pobjednik ULEB kupa - 7 bodova
d) Finalist ULEB kupa - 5 bodova
d) Polufinalist ULEB kupa - 3 boda
d) Četvrtina finala ULEB kupa - 2 boda
d) Osmina finala ULEB kupa - 1 bod

U natjecanju ULEB kupa bodovi nisu kumulativni, pa stoga klub dobiva broj bodova prema tome u kojoj fazi je završio natjecanje.

NLB LIGA
f) Pobjednik NLB lige - 15 bodova
f) Finalist NLB lige - 8 bodova
f) Polufinalisti NLB lige - 3 boda
g) Prvoplasirani iz I dijela NLB lige - 8 bodova
g) Drugoplasirani iz I dijela NLB lige - 7 bodova
g) Trećeplasirani iz I dijela NLB lige - 6 bodova
g) Četvrtoplasirani iz I dijela NLB lige - 5 bodova
g) Petoplasirani iz I dijela NLB lige - 4 boda
g) Šestoplasirani iz I dijela NLB lige - 3 boda
g) Sedmoplasirani iz I dijela NLB lige - 2 boda
g) Osmoplasirani iz I dijela NLB lige - 1 bod

Ukupan broj bodova nekog kluba se dobija tako da se zbroje bodovi iz I dijela NLB lige i Play Offa (g+f).

NACIONALNA LIGA
h) Pobjednik nacionalnog prvenstva - 5 bodova
h) Finalist nacionalnog prvenstva - 3 boda
h) Polufinalisti nacionalnog prvenstva - 1 bod

U natjecanju nacionalne lige bodovi nisu kumulativni, pa stoga klub dobiva broj bodova prema tome u kojoj fazi je završio natjecanje.

||   Nazad na vrh
lobelo Vidi meni
mvp
mvp

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat lobelo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 07 Siječanj 2008 u 18:37
Ako netko ima vremena bilo bi zanimljivo da napravi poredak klubova za svaku od navedene tri zemlje nakon prošlogodišnje sezone (2006/07). 
  ||   Nazad na vrh
vukovi Vidi meni
veteran
veteran

Član od: 30 Kolovoz 2007
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat vukovi Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 07 Siječanj 2008 u 19:04
 pa bolje ak neko moze nek napise kolko ima Cibona,a kolko zadar bodova do sada!!??
WW ZGB
VOLIM CIBONU!!!!!

CELTICS ARE THE BEST!
  ||   Nazad na vrh
lobelo Vidi meni
mvp
mvp

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat lobelo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 07 Siječanj 2008 u 19:33

Evo ja sam uspio pregledati i bodovati rezultate HRVATSKIH KLUBOVA.

Nakon sezone 2006/07 stanje u Hrvatskoj je sljedeæe:

- CIBONA ................................... 17 bodova

- ZADAR.....................................   5 bodova

- SPLIT......................................   1 bod

- ZAGREB...................................   1 bod

ZADAR je zaradio 2 boda za 7. mjesto u NLB ligi i 3 boda kao finalist nacionalnog prvenstva.

CIBONA je zaradila 3 boda za regularnu sezonu u EL, pa 5 bodova kao pobjednik nacionalnog prvenstva, te za 3. mjesto u NLB ligi 6 bodova i još 3 boda kao polufinalist NLB lige (ispala od Partizana). 

ZAGREB i SPLIT imaju po 1 bod kao polufinalisti nac.prvenstva.

Uredio/la lobelo
  ||   Nazad na vrh
lobelo Vidi meni
mvp
mvp

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat lobelo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 07 Siječanj 2008 u 20:22

Evo i stanja u SLOVENIJI nakon sezone 2006/07:

- OLIMPIJA.......................7 bodova

- HELIOS .........................5 bodova

- SLOVAN.........................1 bod

- ZLATOROG ....................1 bod.

Olimpija je 3 boda zaradila za regul.sezonu EL, zatim 1 bod za 8. mjesto u NLB, te 3 boda kao finalist nacionalnog prvenstva, a Helios je bodove zaradio kao pobjednik nacionalnog prvenstva. Slovan i Zlatorog su po 1 bod zaradili kao polufinalisti nac.prv.

Uredio/la lobelo
  ||   Nazad na vrh
lobelo Vidi meni
mvp
mvp

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat lobelo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 07 Siječanj 2008 u 20:31

A u SRBIJI je nakon sezone 2006/07 sljedeće stanje:

- PARTIZAN...............................34 boda

- FMP........................................20 bodova

- HEMOFARM.............................10 bodova

- CRVENA ZVEZDA.................... 8 bodova.

PARTIZAN je za top16 EL zaradio 7 bodova, za 2. mjesto u NLB 7 i plus 15 bodova za naslov prvaka NLB, te 5 bodova kao pobjednik nac.prvenstva.

FMP je kao polufinalist ULEB cupa zaradio 3 boda, zatim 8 bodova za 1. mjesto u reg.sezoni NLB, plus 8 bodova kao finalist NLB, te 1 bod kao polufinalist nac.prv.

HEMOFARM je 1 bod zaradio za 1/8 finala ULEB cupa, 5 bodova za 4. mjesto u NLB plus 3 kao polufinalist NLB i 1 bod za polufinale nac.prv.

CRVENA ZVEZDA je 2 boda zaradila za 1/4 finale ULEB cupa, 3 boda za 6. mjesto u NLB i 3 boda za finale nac.prv. 

||   Nazad na vrh
cibos Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 29 Lipanj 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat cibos Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 08 Siječanj 2008 u 12:15
 cibona ima 12 vise od zadra...fino...ove sezone 3 od EL,pa nek zadar bude drugi u nlb,a cibona 5.(sto nije nerealno) opet smo na nuli.zadar tesko moze preko 2 boda u ulebu,jako tesko.znaci,uz prvenstvo u kojem su 2 boda razlike  i koje osvaja cibona odlucit ce nlb razigravanje.sve u svemu,nakon ove sezone,cibona ce jos biti u prednosti kojih 6,7 bodova...
za sve koji sumnjaju ko je najveci...
http://www.youtube.com/watch?v=0k6LU_vc6-A
  ||   Nazad na vrh
heat Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 11 Prosinac 2007
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat heat Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 16 Siječanj 2008 u 16:40
Izgleda cibos da se malo zaletavaš,ne bi reka da će bit baš tako! 
  ||   Nazad na vrh
jajnik Vidi meni
champion
champion

Član od: 15 Prosinac 2007
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat jajnik Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 24 Siječanj 2008 u 23:57
pa po meni če ovu sezonu Zadar "dobit" u bodovima i to je več riješeno po meni,jedino ako bu Zadar 2,a Cibona 7 u NLBu pa da cibona prođe u final 4,onda bude opet izjednačemo i Cibona je jednom nogom u ELu do 2012(najmanje) 
aka. Pegla(izgubio acc)

sex,alkohol&cibona
  ||   Nazad na vrh
karim benzema Vidi meni
sophmore
sophmore

Član od: 20 Veljača 2008
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat karim benzema Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 19:16

nadajmo se da ce napokon zadar skinuti cibonu za euroligu...

Na jadranskom plavom žalu, u hrvatskom Splitu gradu
Uz Torcidu svi će stati , za Hajduka zapjevati
Oj Hajduče ja te volim, za tebe se Bogu molim
Da ti zora sretno svane zgazit ćemo Zagrepčane
  ||   Nazad na vrh
vukovi Vidi meni
veteran
veteran

Član od: 30 Kolovoz 2007
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat vukovi Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 19 Ožujak 2008 u 00:13
 nadajmo se da ne!!
WW ZGB
VOLIM CIBONU!!!!!

CELTICS ARE THE BEST!
  ||   Nazad na vrh
lobelo Vidi meni
mvp
mvp

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat lobelo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 19:19

Sezona 2007/08 je pri kraju.

Trenutno stanje u 2007/08 naših klubova prije završetka našeg prvenstva je sljedeće:

------------------------------------------------------------ ------

Klub...................................... ..... 06/07        07/08      Ukupno

- CIBONA ................................... 17 bodova....+ 4       =   21

- ZADAR.....................................   5 bodova...+ 11       =  16

- SPLIT......................................   1 bod...........  -         =    1

- ZAGREB...................................   1 bod...........  -         =    1

ZADAR je do sad u 2007/08 zaradio 7 bodova za 2. mjesto u NLB ligi i 3 boda kao polufinalist NLB, te 1 bod za 1/8 finala Uleb kupa. Ukupno do sad ove sezone 11 bodova.

CIBONA je do sad ove sezone zaradila 3 boda za regularnu sezonu u EL i 1 bod za 8. mjesto u NLB. Ukupno do sad u ovoj sezoni 4 boda.

ZAGREB i SPLIT ove sezone još ni jedan bod nisu osvojili.

Uredio/la lobelo
  ||   Nazad na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 5>

Preskoči na Dopuštenja na forumu Vidi meni