Stranci u A1 ligi |
Odgovori
|
| Autor | |
zrak
rookie
Član od: 10 Studeni 2007 Online status: Offline Postovi: 18 |
Mogućnosti posta
Citat Odgovor
Tema: Stranci u A1 ligiObjavljeno: 10 Studeni 2007 u 10:39 |
|
Stvarno smo genijalci s našim propisima. Jedini smo na kugli zemaljskoj gdje je u prvoj ligi zabranjen pristup stranaca, osim u dva mjeseca završnice. A i to je samo da bi 4 NLB ligaša mogla nastaviti igrati sa strancima kao dotad jer ostala 4 kluba nemaju razloga bacat lovu na strance kad ih moraju uzeti do 28.02. i ne mogu ih provjeriti kroz ozbiljne tekme pa bi uzimali mačka u vreći. Pravimo se pametni kao da smo najbolji u svijetu. Pazi to jedini jedincati na svijetu smo s tom zabranom. Nitko drugi od stotinjak zemalja gdje se ozbiljnije igra košarka nema tu zabranu, ali mi brale imamo. Mi smo najpametniji. Nitko se nije proslavio zabranama ni na njima napredovao, pa ni mi, koji smo tu jedini na svijetu. Pusti čovječe onoga tko može i ima love neka kupuje koga hoće neka pravi rezultat, a tko nema love i onako neće nikoga iz vana dovoditi. Zašto ikome išta zabranjivat. Naših dvijesto-tristo igrača igra slobodno vani i zarađuje kruh, a kad bi se ti vani ponašali kao mi i zabranili to nitko nam preko granice nebi izašao iz Hrvatske. Pa ne može to tako. Mora postojat reciprocitet. Neće nas svijet, Europa trpiti takve. Kad uđemo u EU gotovo je s tim.
|
|
|| ![]() |
|
Livnjak
Profil člana
Poalji privatnu poruku
Nađi postove članova
Posjeti stranicu člana
Dodaj na popis pajdaa
sophmore
Član od: 29 Travanj 2005 Lokacija: Bosnia Hercegovina Online status: Offline Postovi: 106 |
Mogućnosti posta
Citat Odgovor
Objavljeno: 10 Studeni 2007 u 16:52 |
zamisli kakvu ligu bi imali, kada bi svi nasi igrali u A1 ligi! Nasi igraci nebi imali potrebu da idu vani, jer bi igrali u jednoj od najjaci liga europe! |
|
|| ![]() |
|
Glower
sophmore
Član od: 09 Studeni 2007 Lokacija: American Samoa Online status: Offline Postovi: 70 |
Mogućnosti posta
Citat Odgovor
Objavljeno: 11 Studeni 2007 u 23:13 |
Pa da, ovo kod nas je teška diskriminacija! 4 kluba u NLB mjasecima mogu uigravati svoje strance, a oni iz A1 lige imaju samo koji tjedan da ih ukomponiraju u sastav za završnicu natjecanja. Dakle, u prvenstvu nema nikakve ravnopravnosti, ali u kupu je situacija još i gora, tu sad svi klubovi mogu imati strance |
|
|| ![]() |
|
hotspur
sophmore
Član od: 09 Studeni 2007 Lokacija: Croatia/Hrvatska Online status: Offline Postovi: 80 |
Mogućnosti posta
Citat Odgovor
Objavljeno: 16 Studeni 2007 u 17:29 |
|
- u potpunosti se slažem s razmišljanjima...
![]() dovođenjem stranaca naši mladi igrači mogu napredovati, jer samo s jačim sparingom možeš naprid, kad te neko vuče u tvom razvoju a ne da oni budu najbolji u klubu a ka se igra ozbiljna košarka da prostite useru u gaće... treba stranaca samo i u tome treba naći mjeru... |
|
|| ![]() |
|
Realtone
rookie
Član od: 14 Studeni 2007 Online status: Offline Postovi: 13 |
Mogućnosti posta
Citat Odgovor
Objavljeno: 16 Studeni 2007 u 18:51 |
|
Čitav je svijet pod globalizacijom. Pa i košarka.Pa i košarka u Hrvatskoj. Zbog toga je dobro da stranci budu i u našoj košarci, ali pod limitiranim brojem. Pitanje i problem je da se ne kupuju nekvalitetni i jeftini igrači iz SAD. Iako je bolje imati stranca nego naše islužene, nekvalitetne domaće igrače. S druge strane lakše je oprati lovu kroz stranog igrača kojeg slijedeće godine u 98% slučajeva nema u Hrvatskoj nego kroz domaćeg igrača. Domaći je potencijalna opasnost da sve ispriča. Bilo bi zanimljivo zbrojiti budžete svih klubova A1 i NLB lige iz Hrvatske pa da vidimo gdje smo. Cibona i Zadar neka jure na višoj razini, a ostali klubovi neka se prostru koliki im je pokrivač i nek rade i daju priliku domaćim igračima, mladim domaćim igračima i mladim, perspektivnim ( čitaj: jeftinim ) strancima. Ako ih uopće možemo privući u Hrvatsku. |
|
|| ![]() |
|
neznalica
champion
Član od: 15 Svibanj 2007 Lokacija: Bahrain Online status: Offline Postovi: 703 |
Mogućnosti posta
Citat Odgovor
Objavljeno: 16 Studeni 2007 u 22:57 |
|
jeste culi od 1.sijecnja 3 program ali kako.rekli su da ce na taj program staviti ove male sportove i tu su naveli kosarku
|
|
|| ![]() |
|
Svi mrze Chrisa
champion
Član od: 20 Kolovoz 2007 Online status: Offline Postovi: 407 |
Mogućnosti posta
Citat Odgovor
Objavljeno: 10 Veljača 2008 u 01:15 |
|
kad je vec zabranjeno ja bi da ne smiju igrat stranci do kraja. ako mora bit na neciju stetu nek bude na stetu nlb ligasa da ne smiju koristiti strance, a ne na stetu manjih klubova, koji moraju dovest stranca i na brzinu ga uigrat da budu u istom filmu s ovima
|
|
|
Svi vole Raymonda
|
|
|| ![]() |
|
Glower
sophmore
Član od: 09 Studeni 2007 Lokacija: American Samoa Online status: Offline Postovi: 70 |
Mogućnosti posta
Citat Odgovor
Objavljeno: 10 Veljača 2008 u 10:50 |
|
Kvalitetni stranci mogu podići kvalitetu i atraktivnost natjecanja. Ja nikako nisam protiv njih, ali u našim vodećim klubovima ti stranci čine pola momčadi i sve se vrti oko njih, a uspjeh kluba ovisi o tome koliko su "pogodili sa strancima". Ja nebi zabranio strance u završnici, ali bi ih bar sveo na max. dva. |
|
|| ![]() |
|
Odgovori
|
| Preskoči na | Doputenja na forumu ![]() Vi ne moete otvarati nove teme na ovom forumu Vi ne moete odgovarati na teme na ovom forumu Vi ne moete brisati svoje postove na ovom forumu Vi ne moete uređivati svoje postove na ovom forumu Vi ne moete otvarati ankete na ovom forumu Vi ne moete glasovati u anketama na ovom forumu |