FAQ FAQ  Pretraživanje foruma   Registracija Registracija  Prijava Prijava

kako oporaviti hr kosarku?

Odgovori Odgovori Stranica  123 10>
Autor
triple Vidi meni
rookie
rookie

Član od: 12 Veljača 2007
Online status: Offline
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat triple Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Tema: kako oporaviti hr kosarku?
    Objavljeno: 12 Veljača 2007 u 18:57

pozdrav svima!!!

kao prvo zelim reci da se to nemoze preko noci!

kao drugo tvrdim da u hr sigurno rastu najveci talenti za sport, pogotovo kosarku! iz toga proizlazi da se svakako trebamo orijentirati na razvoj mladih kategorija i stvaranje novih igraca (nesto poput FMP-a)!

ovdje ne zelim reci da potpuno zatvorimo vrata strancima, jer bi to sigurno bio korak unazad!

kad bih ja bio vlasnik kluba? (npr KK Zagreb) u gradu, u gotovo svim osnovnim skolama organizirao bi skole kosarke, iz te mase radila bi se selekcija za pretkadete u npr 8 momcadi. zatim bi se iz tih 8 momcadi radila selekcija za kadete za npr 4 momcadi. smatram da bi iz te 4 momcadi (s jos deckima koji dodu u srednju skolu u zg) bilo moguce sastaviti 2-3 respektabilne juniorske momcadi!

ono sto je najvaznije sto nakon juniora? kako storiti seniora? to je najvisa stepenica! mislim da igrac koji izadu iz juniora (njih 90%) fizicki, a i mentalno nisu spremni sa 17-18 godina igrati sa seniorima! osim toga, fizicki stasaju i tad zapravo mogu odradivati fizicki najzahtijevnije treninge! zbog toga mislim da nedostaje jos jedna kategorija (npr. stariji juniori- do 20 godina) u kojoj bi visoko obrazovani strucnjaci trebali brusiti dijamente u nasoj kosarci, a oni svojim igrama i radom se nametati za nastup u seniorskim kategorijama! a ne da neklicina izraslih juniora sjedi na klupi i gleda kako igraju stranci, a zatim nespremni odlaze u druge zemlje ili propadaju u nize lige! 

kako zadrzati mlade igrace? tako da se cijeli rad u klubu zaokruzi kvalitetnim managementom, koji ce stajati iza razvoja igraca! tu nisu potrebni veliki novci, zasto ih ne bi zadrzali npr tako da im osiguraju upis na fakultete (te da dobiju neke stipendije)! time da i igrac ne uspije sigurno bi bio zahvalan KLUBU i mogao mu se oduziti na neki nacin, jer ga je KLUB uspio na kvalitetan nacin uvesti u zivot!!!!!!

da zavrsim ovu poduzu pricu (koju sam maksimalno skratio), smatram da se treba veca pozornost usmjeriti na obrazovanje (bar neki seminari) trenera!

lijep pozdrav svima u nadi da ce se naci netko (poput kk cedevita) tko ce imati znanje i hrabrost popraviti stanje u hr kosarci!

||   Nazad na vrh
jaguar Vidi meni
professional
professional

Član od: 09 Siječanj 2007
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat jaguar Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 12 Veljača 2007 u 20:37
 bravo! tu je ključ!!
košarka je zakon
  ||   Nazad na vrh
bivši Vidi meni
rookie
rookie

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat bivši Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 12 Veljača 2007 u 22:32
  sve je to lijepo zamišljeno kada na tom području ili nekom drugom ne bi bilo  još 50 koš klubova, sa raznoraznom osobnim interesima i bolesnih ambicija pojedinaca koji će uvijek naći načina da opstruira rad onome tko uistinu želi nešto napraviti. Onda ti stvoriš pojedinca na koga neki moćnik baci oko, ti ga nedaš a onda počinju igre i igrice naših košarkaških boseva i nakon truda, muke i uloženih sredstava moliš Boga da ga uzmu, a da tebe puste da radiš u miru i dalje.
  ||   Nazad na vrh
woogla Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 22 Listopad 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat woogla Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 13 Veljača 2007 u 00:32
 ima bivši pravo,ima klubova(pojedinih ljudi) koji žele nešto napraviti sa mladima,potaknuti dijecu na košarku,vratit košarku di joj je mjesto,ali nekima koji su jači to itekako smeta...jako obeshrabrujuće kada ti netko iz istog tog sporta koji propada sustavno želi upropastiti jer si bolje organiziran od njega,jer većina djece dolazi u tvoj klub
..nema greške, ja sam najveća greška..
  ||   Nazad na vrh
zan tabak Vidi meni
rookie
rookie

Član od: 09 Veljača 2007
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat zan tabak Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 13 Veljača 2007 u 17:55
Eutanazijom! 
  ||   Nazad na vrh
Gica Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 24 Studeni 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Gica Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 14 Veljača 2007 u 13:17
Osim sustavnim radom koji je gore jako dobro opisan kako bi trebao izgledati, mislim da je rezultat onaj koji ce ponijeti masu u delirij i pobuditi zanimanje buducih generacija, prvenstveno mislim na reprezentaciju! Pogledajte samo rukomet...  
ZULA SKINI SAKO!!!
  ||   Nazad na vrh
overlord Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 02 Veljača 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat overlord Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 14 Veljača 2007 u 13:20
Iako ima već 100 postova na ovu temu, opet ću reći lijek koji je 100% djelotvoran: dovesti prave ljude da vode ovaj sport, ne raditi zvijezde od balonja koji na jednoj tekmi zabiju 20 poena i misle da su zvijezde i svakako ulagati u rad mladih a ne davati starcima dvorane za rekreaciju. 
  ||   Nazad na vrh
Lonsdale Vidi meni
rookie
rookie

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Lonsdale Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 14 Veljača 2007 u 17:55

Ja mislim kako je ovaj prvi post, baš onako utopistički potez očajnika

Ne možeš na taj način uopće razmišljati o napretku, kada zaboravljaš jedan osnovni čimbenik, a on se zove novac.

Hrvatstka košarka bi se oporavila onog trena, kada bi se natjecanje u Hrvatskoj vrednovalo za Europu. I da svaki klub ima jednake uvjete uoči početka natjecanja. Znači 10,12, 14 ili koliko već klubova u prvenstvo. Igranje svak sa svakim. Kasnije napravi nekakav Final four i to je to.

Dopustiti samo dva prijelazna roka: prije početka sezona i na polusezoni nekakvoj. A, ne kao danas da se igrače dovodi na dva tjedna.

E, tada bi naša košarka mogla ozdraviti. Tek tada bi se moglo pričati o ovome što ti predlažeš; školama i sličnim stvarima.
Jer danas nitko normalan neće ulagati u sport koji nema nikakvu kolektivnu perspektivu. Naravno da to osjete i igrači koji se onda zbog toga trude što više samoistaknuti, kako bi ostvarili vlastiti uspjeh.

Evo, neka mi netko kaže; što bi ove sezone bio uspjeh KK Splita?
Ništa...oni jednostavno ne mogu uspjeti. Jer su prije samog natjecanja osuđeni na neuspjeh. I ma kakav god rezultat napravili, to će biti klupski neuspjeh.

||   Nazad na vrh
triple Vidi meni
rookie
rookie

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat triple Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 14 Veljača 2007 u 18:33
Izvorno objavio/la Lonsdale

Ja mislim kako je ovaj prvi post, baą onako utopistički potez očajnika

Ne moľeą na taj način uopće razmiąljati o napretku, kada zaboravljaą jedan osnovni čimbenik, a on se zove novac.

Hrvatstka koąarka bi se oporavila onog trena, kada bi se natjecanje u Hrvatskoj vrednovalo za Europu. I da svaki klub ima jednake uvjete uoči početka natjecanja. Znači 10,12, 14 ili koliko već klubova u prvenstvo. Igranje svak sa svakim. Kasnije napravi nekakav Final four i to je to.

Dopustiti samo dva prijelazna roka: prije početka sezona i na polusezoni nekakvoj. A, ne kao danas da se igrače dovodi na dva tjedna.

E, tada bi naąa koąarka mogla ozdraviti. Tek tada bi se moglo pričati o ovome ąto ti predlaľeą; ąkolama i sličnim stvarima.
Jer danas nitko normalan neće ulagati u sport koji nema nikakvu kolektivnu perspektivu. Naravno da to osjete i igrači koji se onda zbog toga trude ąto viąe samoistaknuti, kako bi ostvarili vlastiti uspjeh.

Evo, neka mi netko kaľe; ąto bi ove sezone bio uspjeh KK Splita?
Niąta...oni jednostavno ne mogu uspjeti. Jer su prije samog natjecanja osuđeni na neuspjeh. I ma kakav god rezultat napravili, to će biti klupski neuspjeh.

nisam ocajnik!  

nikad nisam trenirao kosarku (trenirao sam jedan zahtjevniji sporrt) ali volim kosarku i pogledat i pogotovo bacit koji hakl!

napisao sam ovaj post zato jer mi je muka gledat koliko neznanja ima u tom divnom sportu, a toliko zapravo nevjerojatno puno talenta! (cak bih bio spreman aktivno se ukljuciti u organizaciju novog sustava)

jos mi je vise muka od ljudi koji su u sportu (koji bi trbali biti sportasi) pa onda pa onda samo kukaju: nema novaca, nema pomoci od grada, niko nas ne voli, neko nam stalno podmece...!!!! oni koji se bave sportom, pravi sportasi sigurno znaju (to sam ja naucio u 10 godina ozbiljnog bavljenja sportom) da je na kraju svega sport jedna velika borba, u kojoj ti netko moze malo pomoci, usmjeriti te, dati savjet ali one prave stvari moras napraviti SAM!!!   zato pozdravljem inicijativu GENERACIJE '92. koji su jedini imali hrabrosti ustati, reci i napraviti nesto (to su sportasi i pravi potvrdeni borci kakve trebamo vise cijeniti)! mislim da bi sljedeci korak trebali napraviti klubovi, jer liga postoji zbog njih i zbog decki koji igraju kosarku! kad bi bili malo vise slozniji i hrabriji vidjelo bi se da ti mocnici koji trenutno vode kolo zapravo nisu toliko mocni!

zato samo naprijed, treba pozitivno razmisljati i DJELOVATI! (a ne sjediti, kukati i plakati!!!)

||   Nazad na vrh
Lonsdale Vidi meni
rookie
rookie

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Lonsdale Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 15 Veljača 2007 u 16:48

ma ne, nisam mislio ništa ružno pod tim očajnik.
Nego jednostavno ukazati na bezizlazost situacije.

Recimo, ja sam cijeli život u nogometu. Košarku pratim dosta dobro, ali opet nisam upoznat točno sa svim stvarima kao neki ovdje.

Ali vodim se za jednom logikom, koju mogu "prepisati" iz svijeta nogometa.
Naime, što bi se u našem HNL-u, koji je iovako slabašan, dogodilo da Dinamo potpiše 4-godišnji ugovor s UEFA-om da će igrati u Ligi prvaka i da nemamo predstavnika za Kup Uefa. Nego cijelu sezonu se boriš s drugima, i u najbolju ruku možeš izboriti Intertoto kup.

Pa recite mi, tko bi normalan onda ulagao novce u Hajduk, Rijeku ili slične klubove...

||   Nazad na vrh
Nash Vidi meni
sophmore
sophmore

Član od: 13 Ožujak 2007
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Nash Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 14 Ožujak 2007 u 10:42
Definitivno se treba potrudit da se popularizira košarka.Neka nacionalna televizija treba prenosit košarku.Treba bit više ulaganja u klubove.Najbolji primjer je cedevita.
I naravno promijenit cijeli sustav prvenstva.NLB ligaši trebaju igrati i nacionalno prvenstvo jedino možda klub koji igra euroligu i uleb ne treba igrat prvi dio prvenstva.
  ||   Nazad na vrh
zmaj Vidi meni
sophmore
sophmore

Član od: 12 Ožujak 2007
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat zmaj Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 14 Ožujak 2007 u 16:25

umjesto da pišem cijele ulomke teksta o ovoj temi samo ću reći:

da nema niti jednog stranca u hrvatskim ligama prvenstveno bi liga ojačala po meni jer bi onda ovi domaći igrači više igrali......to bi rezultiralo u poboljšanju hrvatke košarke................jer bi onda bili svi domaći a ne u ciboni: warren, eright, wisinieeski, bader...........................................

ja sam zmaj,yeahhh
  ||   Nazad na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 10>

Preskoči na Dopuštenja na forumu Vidi meni