FAQ FAQ  Pretraživanje foruma   Registracija Registracija  Prijava Prijava

KOŠARKA U RH

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
Autor
coccoball Vidi meni
rookie
rookie


Član od: 12 Studeni 2005
Online status: Offline
Postovi: 43
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat coccoball Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Tema: KOŠARKA U RH
    Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 10:46
OBRANA OD POŠTENJA NAPADOM

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović za pomoćnika je uzeo Petra Skansija poznatog vrhunskog sportaša iz prošlog stoljeća i trenera koji je prije dvadeset godina sa izabranicima, osvojio srebrnu medalju na OI u Barceloni da mu bude, rekli bismo, „bijeli štap“ za sport u kojem je imao iskustvo, najvjerojatnije, samo iz nastave tjelesnog vježbanja. No, već prvi ministrov nastup pokazao je da traženje ostavki u HNS-u ima samo medijsku podršku od onih istih „pisaca“ koji nisu uspjeli instalirati „svoje“ kandidate. Zatim je Petar Skansi u inauguralnom razgovoru za Novi list izjavio da Zakon o športu treba poderati i tako je sport umjesto jednog dobio dvije neznalice. Svi zakoni o sportu imali su jedan jedini cilj, odnosno, legaliziranje prakse i pogodovanje vrhunskim sportašima među kojima je dio sportaša sa zakonom ili bez njega bio uspješan, baš kao što je bilo sportskih saveza koji su sa zakonom ili bez njega bili uspješni. Dakle, na samom startu ispaljeni su meci, prijetnje i prozivanja bez materijalne osnove.
Stanje u našem HNS-u je jedino dobro, a u svemu ostalom je kao i u našim medijima ili je onako kako oni interpretiraju činjenice. Sve je izglednije, u tom smislu, da će Hrvatska živjeti s ministrom obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem kao normalnom pojavom i istinama koje nam nude mediji. Dvojim da je ministar spreman ispuniti što je tražio od drugih kao i da će se mediji prikloniti istini umjesto prodaji novina. Moglo bi se postaviti pitanje: služi li Jovanović novinarima ili oni služe njemu? No, pouzdano znam da je cijeli scenarij njegova djelovanja usmjeren na sport kao najsiromašniji, ali unatoč tomu najpopularniji resor u njegovom ministarstvu. O tomu svjedoči zanemarena ministrova izjava da bi HAZU valjalo pomladiti..
Ministrovi postupci i medijsko djelovanje asociraju na bršljan. To je biljka koja bez oslonca ostaje na tlu. Ministar se u prvim danima, onako neiskusan, pojavio okružen brojnim vrhunskim sportašima sve dok nije shvatio da oni ništa ne nude nego samo traže jednako kao i mediji koje više nije u stanju izbjeći. Citiraju ministrove izjave u kojima izbjegavaju melioraciju močvara ali javnost i dalje podsjećaju da je ministar hrabar, da voli sport i da će...je li: što?  
Napokon sve što se u nas događa je kazališna predstava s dva ili više scenarija. U jednom scenariju politika angažira medije, a u drugom mediji angažiraju politiku. No, u svim su scenarijima sa sportom isprobani svi ljubavni položaji. U jednom je država otkupljivala nacionalne uspjehe, a u drugom je dijelila novčane nagrade uspješnima. Vrhunski sportaši zanimljivi tržištu bili su tržišni manekeni, a tržištu nezanimljivi sportaši bi postali politički manekeni. Manji dio vrhunskih sportaša politika nije pretjerano fascinirala zbog činjenice da su bili bogatiji od matičnog sportskog saveza, a često i od Hrvatskog olimpijskog odbora.
Želim naglasiti da ni jedan scenarij nije koristio sportu kao sustavu od kojeg se očekuje sve što se javno zagovara u ovisnosti aktualnih potreba. Debeli da oslabe, slabi da vježbanjem ojačaju, da služi kao čimbenik zdravog načina života, da se koristi protiv stresa, da socijalizira i da ne nabrajamo. Sport nam je postao nešto poput aspirina. Koristi se za sve, a ništa ne liječi.
Sad kad ministar nije uspio ništa učiniti od najavljenog u HNS-u pojavio se velikom slikom u „Večernjaku“ (02.03.2012.) na kojoj uz smiješak drži košarkašku loptu i najavljuje svoj inspektorat u Hrvatskom košarkaškom savezu jer oštrom kritikom u „Jutarnjem“ nakon poraza KK „Cibone“ od KK „Partizana“ Danko Radić predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza označen je osobom sukoba interesa i prozvan grobarom hrvatske košarke. Nevjerojatnim konstrukcijama koje dio medija lansira bez ijednog materijalnog dokaza slučaj je koji nije slučajan. Pa, gospodo pisci, komentatori i pera od zanata zašto umjesto etiketiranja i prozivanja ne podnesete tužbe. Zašto okrivljujete osobe umjesto da tražite odgovornost institucija koje ne obavljaju posao financijske, materijalne, pravne i drugih kontrola? Zar je moguće da su često prozivana gospoda: Marković, Mamić, Srebrić, a sad evo i Radić moćnija od institucija koje su dužne služiti zakonima? Ostavimo dvojbe i pretpostavke. Evo zašto?
Pretpostavimo da netko ministra Jovanovića ili neku drugo poznatu osobu posredstvom medija nazove budalom ili zlikovcem. Može li u tom slučaju na sudu ministar Jovanović ili neki drugi prozvani lik dokazati da nije budala, da nije zlikovac nego da je budala i zlikovac osoba koja je to izjavila?
Imaju li gospoda odgovor na ovu pretpostavku ili u čemu se ona razlikuje od prozivanja za sukob interesa. Nemojte prokazivati na sukob interesa nego ga dokažite.

Željko Mataja, 7.3.2012.                
  ||   Nazad na vrh
bonita Vidi meni
sophmore
sophmore


Član od: 19 Listopad 2008
Online status: Offline
Postovi: 136
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat bonita Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 07:24

Teče već 3.dan od kada Hrvatska ima novog (starog) pobjednika kupa Ružice Meglaj Rimac (ŽKK Gospić CO),a četvrti od početka sjajno organiziranog dvodnevnog događanja u Trnskom,a da o tome kako na ovom portalu (koji sebi voli svakako tepati),a tako naravno i na tzv.web stranici HKS-a ni riječi!!!!!Ali zato u riječi i slici možemo vidjeti kako Peković ne želi pjevati Britney Spears.

Pa koristim ovaj post kako bi glavnog urednika Kosarka.hr uputio na košarkaške portale zemalja u okruženju (Srbija,Slovenija,BiH) koji ovakvim događanjima kao što je završnica kupa (pa makar u njima nastupale „samo“ žene) pridaju medijski značaj kakav ovakva natjecanja  i zaslužuju.Žalosno i sramotno je za ovaj portal da o svemu tome možemo čitati na europskim (eurobasket.com),slovenskim(kzs.si),srpskim,bosanskim i ne znam čijim još portalima,ali ne i na mjestu koje bi svojim imenom i prezimenom trebalo biti garancija najboljeg mogučeg medijskog tretmana svih iole važnijih košarkaških događanja u Hrvatskoj.A završnica kupa Ružice Meglaj Rimac svakako to je!

  ||   Nazad na vrh
central kž Vidi meni
sophmore
sophmore
Avatar

Član od: 02 Listopad 2008
Online status: Offline
Postovi: 237
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat central kž Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 18:17
Inače imam samo riječi pohvale za ovaj portal jer je jedan od rijetkih izvora informacija o košarci,ali da je kiks ovo nepokrivanje ženskog Kupa,to je
  ||   Nazad na vrh
bonita Vidi meni
sophmore
sophmore


Član od: 19 Listopad 2008
Online status: Offline
Postovi: 136
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat bonita Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 19:03
Izvorno objavio/la central kž

Inače imam samo riječi pohvale za ovaj portal jer je jedan od rijetkih izvora informacija o košarci,ali da je kiks ovo nepokrivanje ženskog Kupa,to je


Nije im ovo prvi kiks.S kiksanjem je počelo kad su se prodali Danku za šaku škuda.
  ||   Nazad na vrh
alexander0 Vidi meni
rookie
rookie
Avatar

Član od: 05 Kolovoz 2013
Lokacija: cx
Online status: Offline
Postovi: 89
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat alexander0 Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 31 Listopad 2013 u 03:03
In June, my hubby and I traveled to Avon, Colorado, to verify out The Westin Riverfront Resort & Spa at Beaver Creek Mountain. We were very excited to escape the heat and humidity of Orlando, Florida, for three nights and breathe in the fresh mountain air. In the wintertime, The Westin is a downhill skier's paradise, with a lift that carries visitors right from the resort's back door to Beaver Creek Village. But in the summertime, it's a sunny, scenic setting for weddings with a breathtaking mountain backdrop.
For our visit, The Westin was showcasing its wedding offerings to journalists and wedding planners, and the long weekend kicked off in the resort's Boutique at Spa Anjali, where we were treated like celebs with hair and makeup appointments.
Then it was off to the Riverside Ballroom Terrace for a sit-down dinner around one large table that overlooked the snow-capped Rocky Mountains. On the menu: seared Pacific salmon with caramelized fingerling potatoes and garden beans, or New York strip with crispy potato crouton, grilled onion petals and watercress pesto. Yum!
Two special touches that really impressed me were a bar made entirely of ice,ralph lauren big pony polo, and cream-colored fleece blankets on every chair,christian louboutin outlet, which were super-handy once the sun began to sink behind the peaks we were even encouraged to keep them as a parting favor.
The VenuesThe most popular spot for I do's is the property's lush lawn,hermes birkin 40cm, which can seat up to 300; the below photo by Cheryl Ungar Weddings shows a real wedding there, and yes, it really is that picturesque in real life!
There are also two river-view terraces for smaller ceremonies. From my suite's balcony, I snapped the below shot of a real wedding that took place on one such terrace while we were there.
For cocktail hour, the Riverside Ballroom Terrace, lit with festive string lights, is a great choice, and events naturally flow from there into the ballroom itself. The Westin regularly partners with local vendors to jazz up this space with lounge furniture and creative projection lighting, though it hardly needs help its floor-to-ceiling windows provide stellar views of the river and mountains. Here's a press photo of the ballroom all set for an event.
For high-end western flavor, The Westin's onsite fine-dining Restaurant Avondale can also cater offsite receptions at two local ranches,ralph lauren women t-shirts, Copper Bar Ranch and Eaton Ranch.
Personal HighlightsIt's hard to narrow down what I loved most about this destination, as we packed a lot into our short visit, but one definite high spot was the bike path that passes right behind the resort along the river. Bike are available for rent from onsite Beaver Creek Sports, so we geared up and pedaled the five miles over to neighboring town Edwards for some tasty pub grub at Gore Range Brewery. So invigorating!
Another unforgettable outing was hiking the Buck Creek Trail, which gains 2,000 feet in 3.5 miles. (We had originally planned to hike the popular Beaver Lake Trail, but in mid-June, it was still buried in snow.) We passed rocky waterfalls, groves of blinding birch trees and swaths of wildflowers. At the top of the trail, we reached a sprawling alpine meadow and paused to eat our packed lunch expertly prepared by the Avon Bakery & Deli.
Our one-bedroom suite at the resort was another standout. Condo-style with a full kitchen, a separate living room and even a dining area, it definitely called for at least one night in. After our big hike, we ordered pizza and enjoyed it in front of the gas fireplace as the sun set. The furnishings were modern yet comfy,ralph lauren paint, and of course, there's a reason why Westin's beds and showers are promoted as "Heavenly." (The resort also has standard guest rooms, but the one,hackett men's polo shirts, twoand three-bedroom suites are great for families attending a destination wedding.)
Any of you planning a mountain wedding?What draws you about an alpine backdrop?
This entry was postedon Friday, June 1st, 2012 at 10:27 AMand is filed under .You can follow any responses to this entry through the feed.Both comments and pings are currently closed.
相关的主题文章:


   http://qmlighting.cn/forum/forum_posts.asp?TID=30047&PID=30333#30333

   http://niranbd.com/forums/forum_posts.asp?TID=3187&PID=13012#13012

   http://phanmemtracnghiem.com/forum_posts.asp?TID=118&PID=42942#42942

   http://mobilenews.co.uk/forum/forum_posts.asp?TID=4802&PID=5599ᗟ

   http://ogretmeninpusulasi.net/ogretmenin-gunlugu/forum_posts.asp?TID=0&PID=0#0

   http://perkusyon.net/forum/forum_posts.asp?TID=11983&PID=14555#14555

   http://portal.tcvn.vn/hoidap/forum_posts.asp?TID=0&PID=0#0

  ||   Nazad na vrh
Lindas Vidi meni
sophmore
sophmore
Avatar

Član od: 20 Veljača 2014
Lokacija: NY
Online status: Offline
Postovi: 312
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Lindas Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 16 Lipanj 2014 u 08:01
I hope you take Mizuno MP 53 Irons idea to the range with you (www.shop60golf.co.uk)


Many people write off the differences between pros and themselves as being about talent.  While there’s no doubt that the average golfer doesn’t have the raw physical tools of a Tiger Woods or Dustin Johnson, Mizuno MP 53 Irons another equally important factor: they practice better.  Not longer or harder, better.  What’s the easiest way to upgrade your practice?

Practicing is essentially a series of little experiments, so let’s think scientifically.  A good experiment requires that you control all the variables except one, so Titleist AP1 714 Irons are the variables that we can control?  Alignment, ball position, and distance from the ball would be at the top of my list.

If you’ve ever seen tour pros practicing, you’ve probably noticed that they almost always have a club or stick on the ground to check their alignment.Titleist AP2 714 is key to their effective practice and one of the reasons why they practice better than most golfers.

The two parallel rods act as a channel for my swing. I put my feet on or near the closer rod, and having the outside rod helps me to aim my TaylorMade Tour Preferred MB Irons 2014 more accurately. The third rod is for ball position and can help you to maintain a consistent distance from the ball.

In conclusion, I hope you take http://www.shop60golf.co.uk/Callaway-X-24-Irons-Graphite-4-9PAS-160.html idea to the range with you, and I hope that it helps you to get more results out of your practice. I think that with this practice station, you will start to realize that your shots are much more consistent than you think!

  ||   Nazad na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 345

Preskoči na Dopuštenja na forumu Vidi meni