FAQ FAQ  Pretraživanje foruma   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Obavijesti

Odgovori Odgovori Stranica  <12345 14>
Autor
ja neko Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 23 Veljača 2008
Online status: Offline
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat ja neko Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Tema: Obavijesti
    Objavljeno: 21 Srpanj 2008 u 23:32

Ponukan onime ±to je u utorak iza±lo u javnost vezano uz nedostatak µelje najjačeg medijskog entiteta u Hrvatskoj, HTV-a da prenosi kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u ko±arci koji u ponedjeljak počinje u Ateni, pi±em ovo pismo i ±aljem na sve poznate medijske adrese koje će, nadam se, pomoći da se nakon niza godina prekine kriminalitet od strane vodećih ljudi HTV-a.

Bruno Kovačević, urednik sportskog programa nacionalne televizije izjavio je kako svota od 90 tisuća eura koliko ko±ta pravo prijenosa ovog velikog događaja, ne spada pod budµet drµavne televizije. Dakle, da budemo potpuno jasni, za Brunu Kovačevića ovaj iznos nije vrijedan prijenosa jednog događaja kao ±to je kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre na kojem će nacionalna reprezentacija poku±ati izboriti plasman na najveći sportski događaj koji svijet poznaje, prvi puta nakon 12 godina.

Za±to je to tako, pitaju se mnogi? Odgovor je vrlo jasan, ko±arka nije nogomet. Hrvatska ko±arka±ka nacionalna vrsta ne vrijedi kao prijenosi talijanske, ±panjolske nogometne lige, jer naravno te su nogometne lige za Hrvatsku vrlo bitne jer tamo igra, koliko ono Hrvata, tri…četiri? Za Brunu Kovačevića i ostalu vrhu±ku HTV-a vaµnije je potro±iti nekoliko milijuna kuna, eura ili čega već na emisiju Volim nogomet koja je bila protkana tolikim glupostima, lo±im voditeljima, pogotovo dotičnim Kovačevićem koji nije mogao skinuti pogled s dekoltea svoje suvoditeljice Marine Parlov. Koliko je ko±tao nastup Marka Perkovića Thompsona? Koliko su ko±tale one plesačice koje su uveseljavale polupijane goste te emisije? Koliko je ko±talo uređenje onog studija u kojem se odrµavala emisija? Koliko su ko±tala brojna putovanja nekomentatora na Europskom prvenstvu koje su plaćali hrvatski porezni obveznici?

Već godinama se trubi o toj toliko osporavanoj pretplati ±to je bez imalo dvojbe najveći oblik ozakonjenog kriminaliteta. Građani drµave plaćaju HTV-u pristojbu na televizore koje su sami kupili?!?!

I onda se postavlja pitanje, ±to to plaćaju građani ove na±e lijepe zemlje?
Plaćaju, između ostalog, gledanje nogometa iz zemalja gdje se Hrvati mogu pobrojati na prste jedne ruke, plaćaju formulu 1 gdje ima koliko Hrvata? NULA! No, nemam ni±ta protiv jer volim gledati i nogomet i formulu, međutim logika nalaµe kako hrvatska reprezentacija u barem onim velikim sportovima MORA pronaći mjesta na nacionalno televiziji! I tu bi trebala prestati svaka diskusija.

No, vratimo se malo na nogomet. Hrvatska reprezentacija je očito ne±to ±to u svakom Hrvatu izaziva posebne osjećaje ponosa i svojim rezultatima nogometni su reprezentativci zasluµili pozornost koju dobivaju. Međutim, ovdje se ne radi o nogometnoj reprezentaciji. Ovdje se radi o tome da hrvatski klupski nogomet koji nema apsolutno nikakve rezultate na velikoj sceni dobiva pozornost kakvu ko±arka ne bi dobila pa ni da Cibona postane europski prvak! A da ne spominjem reprezentaciju! Kako je moguće da strane nogometne lige dobivaju veću pozornost nego nacionalna vrsta u ko±arci?!?!

No, ni±ta od toga nije čudno. Jer na kraju krajeva, ±to očekivati od osobe poput Brune Kovačevića? Čovjek koji nema apsolutno nikakvog pojma o sportu, koji je posao na HTV-u dobio preko debelih veza, uostalom kao i većina novinara tamo, čovjek pod čijim je vodstvom sportskog programa, jedna Cibona, koja napominjem, ima naslove europskih prvaka, koja je jedini klub u povijesti Eurolige, a da je svake godine tamo nastupala od njenog osnutka, da jedna Cibona s kojom Dinamo, Hajduk i ostali na±i nogometni kolektivni ne mogu stati u istu rečenicu, bude u programu zamijenjena zbog odbojke na pijesku!

Također, govoreći o hrvatskoj ko±arka±koj reprezentaciji, mnogi zaboravljaju kako je upravo ta selekcija osvajala medalje prije nego se uopće nogometna reprezentacija formirala u pravom smislu. I s tim medaljama koliko god davno bile, i dalje su ispred bilo kojeg na±eg nogometnog kolektiva. Međutim, očito je kako Kovačeviću i ostalim nogometnim komentatorima kojih na HTV-u ima 90 posto, nije vaµno postojanje i drugih sportova, posebice ko±arke koja se igra u svakom kutu zemaljske kugle.

Sjećam se lani kada su se HRT-ovci hvalili kako su jedna od najmoćnijih javnih televizija u Europi, ±to ne čudi budući da godi±nje uzmu oko 200 milijuna kuna na ime pretplate, ne računajući i reklamiranje čime rade protiv zakona budući da javne televizije ne bi smjele imati komercijalnu stranu poslovanja. Jo± nam je svima svjeµe finale Wimbledona pro±le nedjelje kada su Roger Federer i Rafael Nadal igrali moµda i najveće finale u povijesti tenisa, no HTV nije prona±ao svrsishodnim prenositi zavr±nicu meča jer su morali prikazati kako se grupa netalentiranih i nadasve priglupih manekena i manekenki ±epure uz pistu na opću radost urednika Kovačevića. Recite mi, gospodo s HTV-a, da li je hrvatski narod financirao tu va±u gadost u kojoj ste opet uzeli gro novca na ime svakojakih sponzora. Naravno. Da li vas je narod ovlastio da to prenosite? Čisto sumnjam, jer narod je davno izgubio bitku u tom području. Pitam se, također, bi li prekinuli zbog tih manekena, prijenos neke „super vaµne“ utakmice, primjerice između Osasune i Zaragoze ili moµda Torina i Sampdorije? Čisto sumnjam, to bi čak i s ponosnom ostavili u prijenosu kako bi narod ispratio do kraja utakmicu za čije igrače velika većina nije niti čula.

I onda dolazimo do Janosa Roemera, glasnogovornika HTV-a koji je s ponosom pojasnio ovakvu odluku nacionalne televizije:
"HRT je ponudio 70 posto veću cijenu od one koja se uobičajeno plaća za utakmice takve kategorije, a nositeljima prava to nije bilo dovoljno, daljnje povećanje na±e ponude, to jest plaćanje posve nerealne cijene prijenosa, bilo bi neodgovorno, neracionalno i neprofesionalno kori±tenje sredstava koja nam plaćaju obveznici RTV pristojbe i na takve uvjete nismo mogli pristati."

Čekajte, jeste li vi ozbiljni?
HTV se cijenkao s organizatorima misleći valjda da su ovi neke budale s placa koji ne znaju voditi posao. U HTV-u smatraju kako su oni iznad svakoga, kako mogu vrijeđati bilo koga ovakvim sramotnim pona±anjem, i na kraju krajeva po kojem je to kriteriju HTV odlučio „koje je to kategorije ovaj turnir“? Očito nedovoljno visoke, bez obzira ±to se radili od olimpijskim kvalifikacijama. Ovdje nam je i ponuđen odgovor kako je HTV izgubio prava prijenosa Svjetskog rukometnog prvenstva. No, kako kaµe Roemer, za HTV ovaj turnir na kojem se odlučuju putnici za jedne Olimpijske igre, nije dovoljno značajan!?!?! Gospodo, molim Vas recite da se ±alite?!?!
I sada oni ovdje kaµu da „brane“ na±e interese, zamislite vi to, oni BRANE interese pretplatnika! Dođe mi da puknem od smijeha. I znači, oni su branili interese nas pretplatnika i pro±le nedjelje kada su prekinuli finale Wimbledona da bi pustili ono smeće od izbora za Miss, pardon Mistera. Ne, HTV nikada nije branio, niti će ikada braniti interese hrvatskih građana koji ih plaćaju.

Roemer je vjerojatno nesvjesno rekao pravu istinu o čemu se ovdje radi. HTV smatra kako ovakav ko±arka±ki turnir nema značaja kao jedan nogometni, jer samo nogomet zasluµuje da se plaća puna cijena.
No, zanimljivo je kako jedna Slovenija koja prema svemu, a pogotovo financijskom aspektu jest bez razmi±ljanja uplatila tih 90 tisuća eura jer na kraju krajeva, reprezentacija je ne±to iznad svega. No, očito to nije tako za HTV. Za njih postoji samo jedan sport, jedna reprezentacija, dok ostatak ne vrijedi niti za burek, da se tako izrazimo.

Da budem iskren, nisam niti u ludilu mogao zamisliti kako nacionalna tv kuča neće prenositi ovaj turnir koji je od golemog značaja za hrvatsku ko±arku, nisam niti mogao sanjati da bi se ovakvo ne±to moglo dogoditi. Međutim, ovo je na kraju krajeva realnost.

S obzirom da sam diplomirani novinar, sportsko novinarstvo mi je oduvijek bilo prva stvar, sport u bilo kojem formatu mi je predstavljao veliku radost, međutim sve je jasnije kako je nemoguće boriti se protiv laµova i kriminalaca koji svojim stavovima uni±tavaju nacionalni ponos svojih drµavljana. Pitam se da li će Ravnateljstvo HRT-a reagirati na ovaj sramotan tretman ko±arke, s obzirom da se često u zadnje vrijeme članovi tog odbora bune radi mnogih stvari, pa će biti i zanimljivo vidjeti hoće li netko izraziti barem prigovor na tretman hrvatske ko±arke.

Čitajući po raznim forumima, lako je vidljivo kako postoji na stotine, pa i tisuće ljudi koji jednom riječju ne mogu bez ko±arke i koji su poput mene nestrpljivo čekali početak ovog turnira, pritom niti ne pomi±ljajući ±to bi se moglo dogoditi. I sada, Janos Roemer kaµe kako „neće biti dovoljna gledanost“, drugim riječima smatra se da neće biti dovoljne zarade. Dakle, javna televizija koju plaćaju hrvatski građani traµi komercijalnu zaradu iz ovih prijenosa. To je upravo sramotno i skandalozno! Javna televizija koja se financira iz drµavnog proračuna i od strane građana ove zemlje ne µeli prenositi hrvatsku ko±arka±ku reprezentaciju zato ±to ne bi dovoljno zaradili na reklamama! SRAMOTNO I SKANDALOZNO!

No, postoji i jedna druga istina, ±to je izrekao jedan iznervirani građanin ove zemlje rekav±i kako ko±arka±i nisu dovoljno popularni među sportskim novinarima, a oni koji jesu ne dopu±taju njihovo ulizivanje, te izbjegavaju svaki kontakt s medijima upravo radi toga. Isto tako jasno je kako na HTV-u postoji sustav privilegiranih sportova i novinara koji ih prate. Nogomet ima Su±eca, Čosića, Velu, Baloga, formula ima Blaµićka, tenis ima Du±anovića i ponekad Kovačevića, rukomet Su±eca, vaterpolo Ozmeca, dakle sve od reda ljudi sa statusom, odnosno ljudi koji su svojim ulizivanjem dogurali daleko. A tko ima u ko±arci? Tuµni dvojac Slavko Cvitković i Tomislav Cvitković kojega već prilično dugo nisam ni čuo. Očito je da Cvitković nema status u sportskoj redakciji, da se nije µelio nikome ulizivati i radi toga i njegov sport trpi.

A najtuµnije u tome svemu jest da niti Su±eca, niti Kovačevića, niti Du±anovića, Velu nije briga ±to ko±arka±ka reprezentacija neće biti u prijenosu, nije ih briga ±to jedini sportski kolektiv kod nas u najpoznatijim sportovima neće biti u prijenosu. Sjećamo se, nije ni rukomet bio na najbolji način pokrivan prije nego je osvojen svjetski naslov 2003. godine, a ti dana±nji komentatori nisu ni čuli za jednog Ivana Balića, tog istog Balića kojeg danas opsjedaju i ulizuju mu se na svakom koraku.

A ±to se tiče Ravnateljstva HTV-a, ljudi koji su na tu poziciju do±li su politički formirani, nesposobni da vode ovakav zahtjevan projekt. U vrijeme dok je na toj poziciji bio Mirko Galić, građanin ove zemlje je barem znao kako se njegova pretplata koju marljivo plaća svaki mjesec koristi u svrhu modernizacije tehnologije, i to je barem bilo shvatljivo, međutim Galić se očito nekim ljudima nije sviđao i sada tamo vlada kaos, a tko je tome kriv? Nitko, tako će uvijek biti.

I ±to nakon svega preostaje nama koji po stoti put ostajemo zakinuti za omiljeni i u svijetu mega popularni ko±arka±ki sport? Ostajemo da trpimo, jer vjerojatno, Kovačević i kompanija će sve to spasiti novim prijenosima velikih derbija ±panjolske ili talijanske lige koji toliko znače hrvatskim ljudima, a ko±arka±ku reprezentaciju ćemo gledati u četvrtfinalu jedino ako budu igrali protiv Slovenije, pa nam ostaje da se prebacimo na TV Sloveniju i pogledamo prijenos na±ih momaka koji brane čast i ponos ove zemlje uz komentare slovenskih kolega. Eto, Sloveniji nije bila bitna cijena od 90 tisuća eura, jer u na±em slučaju taj novac će biti potro±en na manekene, manekenke, na priglupe emisije koje nitko ne moµe gledati. Nema veze ±to će i troduplo veći iznosi biti potro±eni na svakojake gluposti kojim nas vi±e nego ikad časti Hrvatska televizija.

Potpis:
Ko±arka±ka nacija DAKLE OVO DOLAZI IZ GRUPE NA FACEBOOKU LJUDI SA PORTLA KOSARKA.HR MOLIM VAS DA SE SVE OVO OBJAVI DA POSOTOJI GRUPA I PETICIJE I DA POZIVAMO NA APEL DA SE UMISTO DINAMA I RIJEKE GLEDA KOSARKA JER DA NOGOMET BRUJI GODINAMA STVARNO MI JE VISE PUKA FILM KOSARKA.HR MOLIM VAS DA SE JAVITE MENI NA MAIL SA KOJEG VAM JE VEC PISANO I MOLIM VAS DA SE OVO O GRUPI OBJAVI........OCEKUJEM VASU PMOĆ

Uredio/la ja neko
  ||   Nazad na vrh
ja neko Vidi meni
mvp
mvp

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat ja neko Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 21 Srpanj 2008 u 21:14
 ja bi volia da se nesto poduzme oko ovog..........
  ||   Nazad na vrh
labelo Vidi meni
rookie
rookie

Član od: 20 Srpanj 2008
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat labelo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 21 Srpanj 2008 u 15:41

Umjesto kovačevića ľelimo arapovića.hehehe

Digni se Franjo!     (i poduzmi neąto)

||   Nazad na vrh
ja neko Vidi meni
mvp
mvp

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat ja neko Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 21 Srpanj 2008 u 00:24
 Dragi,forumasi zelim vas obavijestiti da na trentacnom najvecem drustvenom portalu FACEBOOK postoji grupa koje sam sam i ja clan koja bi zeljela na htv-u gledati vise kosarke i da se ovakve stvari vise ne dogoađaju grupa trenutno broji oko 2100 clanova stim da se u jednom danu grupi pridruzilo vise od 700 ljudi sve pohvale upucujem portalu kosarka.hr te bih zamolio portal da nesto pduzmu jer su oni trenutno mozda jedini koji to mogu a,vjerujem i zele jer danas u HRVATSKOJ postoji vise od milijun ljudi koji su gladni kosarke na HTV-U pa bi bilo dobro da ti ljudi vise nisu gladni najdrazeg sporta,srcem za kosarku ii za hrvatsku,molim za pomoc kosarka.hr da se objavi da postoji ta grupa i koliko clanova broji a brojat ce ih vise puno hvala.....da se stve peticije itd pa da KOVACEVIC  i ekipa vidi ko su ljudi kojima je zastava svetinja....Kad sam cuo da necu gledat svoje na tvu kad vec ne mogu U ATENU srce me zabolilo hvala.......
  ||   Nazad na vrh
ja neko Vidi meni
mvp
mvp

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat ja neko Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 15 Lipanj 2008 u 23:56
 od lobela:

Za reprezentacije postoji poseban podforum. humor ovo je tako smisno izgledalo

Ban za seljačinu.jesu li moderatori makli suvisne teme bile su 3 iste cedevita mlađi kadeti?

||   Nazad na vrh
lobelo Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 13 Svibanj 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat lobelo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 09 Lipanj 2008 u 13:14

Izvorno objavio/la kvarner people

Kako izbrisati poruke u izlaznom sandučiću?imam ih dosta,a ne znam ih se rije±iti.

Tamo ti piąe da te poruke moľe brisati samo primatelj. Znači samo onaj kome si ih poslao. A kako primatelji osim nekih izuzetaka rijetko vode računa o brisanju svi imamo problem kao ti. Pisao sam adminu ali joą nema odgovora. Bilo bi dobro da mu i vi ostali koji imate taj problem piąete i poľurite rjeąenje problema.  

||   Nazad na vrh
kvarner people Vidi meni
rookie
rookie

Član od: 26 Rujan 2007
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat kvarner people Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 08 Lipanj 2008 u 12:26
 Kako izbrisati poruke u izlaznom sandučiću?imam ih dosta,a ne znam ih se rijeąiti.
  ||   Nazad na vrh
ja neko Vidi meni
mvp
mvp

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat ja neko Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 23:55
Izvorno objavio/la lobelo

Izvorno objavio/la ja neko

kada se mogu otvarati nove teme za predstojecu sezonu 08/09 mislim na klubove? 

Prema uputi adinistratora (±f-fanatics) neće se otvarati nove teme za klubove za svaku sezonu osim u slučajevima gdje je već ispisan ogromni broj stranica. Napr. kao na temama Cibone (377 stranica) i Zadra (210 stranica). Samo za ta dva kluba otvaraju se nove teme. Za ostale klubove nastavlja se komentirati odnosno pisati na postojećim temama. 

oke hvala na infor
  ||   Nazad na vrh
lobelo Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 13 Svibanj 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat lobelo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 19:11

Izvorno objavio/la ja neko

Prema uputi adinistratora (ąf-fanatics) neće se otvarati nove teme za klubove za svaku sezonu osim u slučajevima gdje je već ispisan ogromni broj stranica. Napr. kao na temama Cibone (377 stranica) i Zadra (210 stranica). Samo za ta dva kluba otvaraju se nove teme. Za ostale klubove nastavlja se komentirati odnosno pisati na postojećim temama. 

||   Nazad na vrh
ja neko Vidi meni
mvp
mvp

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat ja neko Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 07 Lipanj 2008 u 18:40
  ||   Nazad na vrh
tommygun Vidi meni
moderator
moderator

Član od: 05 Srpanj 2007
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat tommygun Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 05 Lipanj 2008 u 17:42
Izvorno objavio/la jumbomambo

Poanta je u tome da bi moderatori morali niti uzor.Eto.

da da naravno. ako oces samo ti trazi, imas jos mojih postova, bas san gusta ovi tjedan dana...
Mr.Sveznajuci
www.myspace.com/mentalniotpad
  ||   Nazad na vrh
jumbomambo Vidi meni
professional
professional

Član od: 19 Prosinac 2007
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat jumbomambo Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 03 Lipanj 2008 u 08:48
 Poanta je u tome da bi moderatori morali niti uzor.Eto.
  ||   Nazad na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 14>

Preskoči na Dopuštenja na forumu Vidi meni