FAQ FAQ  Pretraživanje foruma   Registracija Registracija  Prijava Prijava

HKS odbacio prijedloge

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Autor
overlord Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 02 Veljača 2006
Online status: Offline
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat overlord Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Tema: HKS odbacio prijedloge
    Objavljeno: 15 Prosinac 2006 u 14:20
Izvorno objavio/la orlando-car

To se nikad ne zna kako bi se tko ponašao. Ali bi se u profesionalnoj lizi znalo tko treba poduzimati korake da košarka bude atraktivna i običnom puku, a ne samo košarkaškim zbalcima. Kad se napune dvorane dalje idu i sponzori i TV prijenosi. Mora tu biti ekonomskog interesa. Ovako ti je nekome interes dobra plaća nešto rada i vrlo malo odgovornosti. Svi su krivi za loše rezultate samo ne čelnici krovne organizacije. Pa onda sustav izbora i lobiranja po županijskim savezima. To ti je kao kad bi svi župani birali premijera - na što bi to ličilo. Ne kažem da je nečiji rad loš, ali mi je žao da pojedinci koji imaju iza sebe uspijeha kao treneri i kao igrači ne mogu doći do izražaja u savezu.

Pa čelnici su tu najmanje i krivi. Glavni su krivci klubovi koji to dopuštaju HKSu. Da je vodstvo klubova bolje i poštenije, vodstvo HKSa bi već odavno bilo dolje. Tko je uopće vidio da suci djeluju kao vodstvo Saveza; eventualno da imaju savjetodavnu ulogu.
  ||   Nazad na vrh
orlando-car Vidi meni
rookie
rookie

Član od: 06 Studeni 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat orlando-car Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 15 Prosinac 2006 u 10:41
 To se nikad ne zna kako bi se tko ponašao. Ali bi se u profesionalnoj lizi znalo tko treba poduzimati korake da košarka bude atraktivna i običnom puku, a ne samo košarkaškim zbalcima. Kad se napune dvorane dalje idu i sponzori i TV prijenosi. Mora tu biti ekonomskog interesa. Ovako ti je nekome interes dobra plaća nešto rada i vrlo malo odgovornosti. Svi su krivi za loše rezultate samo ne čelnici krovne organizacije. Pa onda sustav izbora i lobiranja po županijskim savezima. To ti je kao kad bi svi župani birali premijera - na što bi to ličilo. Ne kažem da je nečiji rad loš, ali mi je žao da pojedinci koji imaju iza sebe uspijeha kao treneri i kao igrači ne mogu doći do izražaja u savezu.
tiha voda brege valja
  ||   Nazad na vrh
overlord Vidi meni
mvp
mvp

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat overlord Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 13 Prosinac 2006 u 10:39
Ideja s novom ligom ti uopće nije loša, ali što misliš da bi pojedini direktori klubova to bolje radili nego Danko Radić? Za to trebaju pošteni ljudi na čelu klubova...  

Uredio/la overlord
  ||   Nazad na vrh
orlando-car Vidi meni
rookie
rookie

Član od: 06 Studeni 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat orlando-car Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 12 Prosinac 2006 u 10:51

E, Bruno Sx ne možešviše ni sakupiti ljudi na tribinama kad ljudi neznaju što bi radili na tribinama. Ako malo bolje zagalamiš onda ti kažu da si primitivac. Nas u malom Otočcu dođe po 200-250 na tribine i onda se nađe neki primitivac od delegata koji  hoće ispraznit tribine, kao da je dvorana kazalište, pa se smije pljeskat na kraju predstave. A ovo sa TV prijenosom i HKS-om je smiješno.Nije Hrvatska košarka u krizi nego nečiji interesi. Pogledajte samo gdje rade naši treneri i gdje su naši igrači, a i klubovi gdje se takmiče. Kad će nogomet imati sudionika Eurolige. Nikad, pa ni onda, a koliko se samo priča o njemu. Sve je to rad-nerad HKS-a. Reklama je važna, najvažnija. Najlakše je po džepu klubova, plati ovo, plati ono, a za uzvrat ćešdobiti što dobiješ. Ja predlažem da se u Hrvatskoj osnuje profesionalna košarkaška liga koja nema veze sa savezom, vlasnici klubova su poznati, ima privatne televizije koja bi možda imala interes da prenosi uzbudljive utakmice i pune dvorane. Savez teba raditi u intersu klubova jer ga oni plaćaju,ako neće -zbogom. Osnujte Profesionalnu Hrvatsku Ligu , PHL. Igrače ionako plaćate i sve ostalo. Samo nađite vodstvo koje Vas neće j...t nego podržavati u obostanom interesu. 

tiha voda brege valja
  ||   Nazad na vrh
overlord Vidi meni
mvp
mvp

Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat overlord Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 11 Prosinac 2006 u 15:52
Ako ste se vi nadali i mislili da će se nešto promijeniti onda ste svi do reda ludi. Na Balkanu (pa tako i kod nas) se stvari mijenju na bolje samo kada nekoga dobro namlatimo i dok se ne okupimo na nekom trgu i ne uvedemo reda, nema nama košarke a ni čega a

Uredio/la overlord
  ||   Nazad na vrh
Bruno Sx Vidi meni
champion
champion

Član od: 28 Rujan 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Bruno Sx Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 11 Prosinac 2006 u 13:22
Izvorno objavio/la wallace

Ako su svi naši klubovi, osim naravno Cibone koja igra Euroligu, odustali od europskih natjecanja, tada je prava šteta da se onemogućilo klubovima iz A1 Lige da tijekom sezone igraju protiv Zadra, Splita i Zagreba. Katastrofalna je argumentacija da bi se bez Cibone izgubila draž. Pa ljudi moji, Zadar će napuniti dvoranu gotovo svakog kluba iz A1 Lige, a nastupi GY ligaša u hrvatskom prvenstvu od početka bi sigurno zainteresirali i nacionalnu televiziju da prati prvenstvo od samog početka. Ovako na to možemo zaboraviti. Žalosno je da se košarka danas u Hrvatskoj može gledati samo ako se ode na utakmicu, a ovakvi potezi HKS-a ne pridonose poboljšanju takvog lošeg stanja.

Slazem se i smatram da ova Liga sadasnja nema nikakve perspektive..npr.Kvarner je najvecu gledanost imao protiv Cedevite 500ljudi, ostalo je bilo 100-200 ljudi...to ne vodi nikakvoj popularizaciji, a kamo li dugorocnom boljitku kosarke..dok ih netko ne srusi sudacko-sibenski lobi nema naprijed...zato i ne volim gledati repku, kad znam kako su igraci mijenjali menadzere i ostala *ranja morali raditi da u njoj participiraju...GROBARI HR KOSARKE!!!!

..ponekad pijem umjerene kolicine alkohola..

Never argue with an idiot:
first he will drag you down to his level,
then he will beat you with experience.
  ||   Nazad na vrh
brut Vidi meni
veteran
veteran

Član od: 17 Listopad 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat brut Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 10 Prosinac 2006 u 21:55

Nakon što se predsjednik Udruge prvoligaša Brčić zajedno s predstavnicima G92+ okrenuo protiv Hanžekovića i postojećeg vodstva ZG KS (i izabrali novo vodstvo ZG KS), a to istovremeno jasno znači i protiv postojećeg vodstva HKS s Radićem na čelu, jasno da nema šansi da kroz HKS prođu niti najnoviji prijedlozi Udruge prvoligaša koji će prema Brčićevim riječima biti dostavljeni HKS ovaj mjesec. Protiv tih prijedloga je i KK Zadar kako kaže Gjergja u Slobodnoj od prije 2 dana. Ne podržava ih niti KK Split. Predpostavljam da je tako i s KK Zagrebom čiji su predstavnici bili na strani Handžekovića. A što se tiče Cibone ne vjerujem da će se ona zamarati s ovim pitanjima.

Dakle, nažalost, do daljnjeg ostaje sve kako je bilo i do sada.

||   Nazad na vrh
woogla Vidi meni
mvp
mvp

Član od: 22 Listopad 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat woogla Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 22 Listopad 2006 u 20:16

radiću,draškiću i ostala ekipa HVALA VAM ZA SMRT HRVATSKE KOŠARKE

..nema greške, ja sam najveća greška..
  ||   Nazad na vrh
Croair Vidi meni
veteran
veteran

Član od: 22 Siječanj 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Croair Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 05 Rujan 2006 u 00:00

"... tako da će cijeli trošak lige od 2.3 milijuna kuna pasti na teret klubova...".

Kad 2,3 milijuna kuna podijelite na 10 klubova A1 lige računica je jasna. Svaki klub mora participirati s 230 tisuća kuna. Vrlo teško će pojedini klubovi moći izvršiti tu obvezu prema HKS. 

||   Nazad na vrh
Croair Vidi meni
veteran
veteran

Član od: 22 Siječanj 2006
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Croair Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 04 Rujan 2006 u 23:55

Košarka hr.:

"GENERACIJA 92 NIJE PODRŽALA LIGU"
< = src="http://www.kosarka.hr/Ads/Default.aspx?mode=show&category=11" =text/>
< id=betandwinad name=betandwinad Spacing=0 src="http://ad.itsfogo.com/default.aspx?t=f&v=1&zoneid=1913" Border=no width=468 scrolling=no height=60 allowTransparency>< width=468 height=60>< src=http://ad.itsfogo.com/default.aspx?tli&v=1&zoneid=1913>border="0"

Uoči nove sezone sa starim sustavom natjecanja, iz Udruge prvoligaša čuje se negodovanje. Kako je poznato, ključna odluka o ne mijenjanju sustava već je donesena, Upravni odbor HKS-a u Šibeniku je tijekom kolovoza odbacio prijedlog prvoligaša. Prvoligaša, koji su, unatoč niti jednom glasu "protiv" ostali razjedinjeni. A jedinstveni stav, predsjednik Udruge i naš sugovornik Ninoslav Brčić, smatra osnovnim preduvjetom za zaokret prema jakoj HR ligi.

"Miniranjem zajedničke odluke Udruge prvoligaša, minirala se šansa dogovora s nacionalnom TV kućom. Zainteresiranost je postojala, no, rečeno nam je, samo u slučaju da se kao i u ligama drugih sportova natječu najbolji (Zadar, Split, Zagreb). Međutim, kako je HKS odbio taj prijedlog, HTV će se uključiti vjerojatno tek u završnici Prvenstva. S HKS-om i jesam i nisam nezadovoljan, jer ipak prvo što se mora dogoditi je jedinstvenost klubova. Dok god postoji razjedinjenost zbog nekakvih vlastitih interesa nasušna je potreba odlučivanja na višoj razini," kazuje Brčić i sa žaljenjem ističe kako Udruga prvoligaša ima samo savjetodavnu ulogu. Njene odluke naime nisu obvezujuće za Upravni odbor HKS-a.

"Mali klubovi" prepušteni sami sebi

Dio košarkaških subjekata misli kako je prijedlog Udruge došao prekasno, što je istaknuto i na prošlomjesečnoj sjednici UO HKS-a. No, ono što frustrira čelnog čovjeka Udruge je promjena priče od strane dijela klubova. Nakon što se osigurala Goodyear liga, dogodio se zaokret u stavu, mišljenja je Brčić: "Liga sa Zadrom, Splitom i Zagrebom, recite ako griješim, bila bi idealan poligon za razvoj mladih hrvatskih igrača. Ovako, u prvom dijelu klinci gube bezbroj utakmica, stvara im se gubitnički mentalitet. A ja ne znam niti jednog igrača koji je u razvoju puno gubio pa postao velik. Ideju za "zajedničku" ligu nisu podržali (odnosno bili su ’suzdržani’) predstavnici Generacije 92 i dužnosnici koji ih aklamacijom podržavaju. Predstavnici su to pokušaja koji se raspao kao balon od sapunice."

Posljedice opisanog pristupa, zastupanja uskih interesa vidljive su na svim razinama. Možda najočiglednije kroz reprezentaciju koje dugo godina nema na velikim svjetskim smotrama, misli Brčić: "I tako dalje imamo ’ličke medvjede’, zato nam reprezentacije već 12 godina nema nigdje. I zato se jako veselimo kad nam jedna mlada reprezentacija osvoji četvrto mjesto. A sjetimo se da nam je ljeto donosilo poplavu medalja, Vujčić, Sesar, Zemljić bili su MVP-i prvenstava. A pogledajte gdje je sada Tony Parker, a gdje Toni Dijan."

OPET BEZ GENERALNOG SPONZORA

Nisu samo problemi TV prijenosa i sustava natjecanja jedini koji neriješeni za sezonu 06/07. Liga će i ove godine ostati bez partnera, bez poslovnog subjekta koji bi na sebe preuzeo dio troškova natjecanja. Naravno, zauzvrat vlastite promocije generalnog sponzora Lige. "U ovakvoj situaciji još jednom će Liga ostati bez generalnog sponzora, to je sada već jasno. Ne postoji interes, tako da će cijeli trošak lige od 2.3 milijuna kuna pasti na teret klubova. A u toj situaciji najteže će biti malim klubovima... istim tim klubovima kojima bi dolazak velikog trija, uz prisutnost TV-a značio jako puno," kazuje Velikogoričanin.

--------------------------------------

I to je to. Sve i dalje isto kao prije. Dokle?

||   Nazad na vrh
Loki Vidi meni
veteran
veteran

Član od: 09 Studeni 2005
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat Loki Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 04 Kolovoz 2006 u 10:51
Sve ostaje po starom.Zašto bi se bez Cibone izgubila draž?Ljudi bi dolazili gledati ne samo Zadar,nego i Zagreb i Split sigurno u većem broju nego neke manje jake i ugledne klubove.Sve ostaje kao i do sada,a tako teško možemo očekivati neki napredak.
  ||   Nazad na vrh
wallace Vidi meni
champion
champion

Član od: 16 Lipanj 2005
Mogućnosti posta Mogućnosti posta   Citat wallace Citat  OdgovoriOdgovor Izravna poveznica na ovaj post Objavljeno: 28 Srpanj 2006 u 15:10

Ako su svi naši klubovi, osim naravno Cibone koja igra Euroligu, odustali od europskih natjecanja, tada je prava šteta da se onemogućilo klubovima iz A1 Lige da tijekom sezone igraju protiv Zadra, Splita i Zagreba. Katastrofalna je argumentacija da bi se bez Cibone izgubila draž. Pa ljudi moji, Zadar će napuniti dvoranu gotovo svakog kluba iz A1 Lige, a nastupi GY ligaša u hrvatskom prvenstvu od početka bi sigurno zainteresirali i nacionalnu televiziju da prati prvenstvo od samog početka. Ovako na to možemo zaboraviti. Žalosno je da se košarka danas u Hrvatskoj može gledati samo ako se ode na utakmicu, a ovakvi potezi HKS-a ne pridonose poboljšanju takvog lošeg stanja.

||   Nazad na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>

Preskoči na Dopuštenja na forumu Vidi meni